Dia Mundial de l’Activitat Física

descarga

El diumenge 15 d’abril de 09h a 11h des de l’A.B.S. Vilafant…

S’organitza a Navata una caminada pels itineraris saludables, esmorzar i sessió de zumba amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física. Us animem a participar-hi, és per a totes les edats!

23 de juny: 13a edició de LA NIT DE LES DONES D’AIGUA a St. Joan les Fonts

Espectacle únic de dansa i teatre al pont medieval de St. Joan les Fonts a les 22.30h

L’espectacle fa una adaptació de la tradicional llegenda de les dones d’aigua catalana on s’explica que aquests éssers naturals apareixien aquesta nit tan màgica a rentar les seves robes al riu. Enguany la companyia Fada Verda ens proposa una novetat en relació a les darreres edicions. En aquesta ocasió la mare terra ens donarà una lliçó de respecte i estima al medi ambient gràcies als animals que apareixeran en escena i que transmetran el seu saber a la humanitat.

La Fada Verda ens aporta, en aquesta nova edició, un toc salvatge i autèntic reforçant la natura i la seva relació amb les dones d’aigua. Com sempre l’espectacle compta amb la col·laboració d’un conjunt de figurants voluntaris, entre els quals hi ha nens i nenes del municipi santjoanenc. La Nit de les Dones d’aigua és una proposta de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts amb la que contribuir a la posada en valor d’un entorn de gran bellesa com és el riu i els espais més propers a la Oficina de Turisme municipal.

DONES AIGUA.

Fira del brunyol Artesania a Figueres

Dissabte 19 de març, Sant Josep


Brunyols
La Fira del Brunyol o Fira de Sant Josep de Figueres és una iniciativa que pretén difondre el coneixement dels bunyols, que en en aquesta zona són coneguts amb el nom de “brunyols”, una exquisida menja que en el passat havia estat el substitut calòric perfecte per combatre els preceptes quaresmal.

El dissabte abans de Sant Josep és la data escollida per l’Associació de Comerciants Migdia Centre de Figueres per la celebració de la Fira de Sant Josep, altrament coneguda com la Fira del Brunyol de l’Empordà. Es tracta d’una fira gastronòmica nascuda ara fa tretze anys vinculada a un dels productes propis qua la cuina popular creà pel temps quaresmal.

Els orígens de la festa es remunten a la voluntat dels comerciants de la zona del carrer Sant Josep de crear una fira amb un producte que es pogués relacionar amb el sant i fos empordanès. Fou així com sorgí la idea del brunyol (nom empordanès del bunyol), un producte típic de la Quaresma. Els expositors es troben, durant tot el dia, al llarg dels carrers de Sant Josep, Verge Maria, Sant Vicenç i Sant Pau, al centre mateix de Figueres.

La fira en l’actualitat també compta amb una oferta de productes complementària als bunyols, amb un centenar de parades de tot tipus, en les que es poden trobar des d’embotits, formatges, artesania fins a coixins terapèutics. Durant tot el dia, en el marc de la fira es realitzen activitats lúdiques per petits i grans com una xocolatada i la instal·lació d’un parc infantil.

La venta dels brunyols va a càrrec dels pastissers i flequers de l’Associació, que cada any en venen uns 500 quilos.

Besalú: Fira de Forjadors i Artistes del Ferro, del 18 al 28 de març

La població de Besalú serà escenari de la Fira de Forjadors i Artistes del Ferro, en la qual els mestres de la forja catalans es reuneixen per mostrar en directe el seu art amb la farga i el martell. A més de les demostracions d’aquest antic art en directe, s’ha organitzat una exposició amb els treballs més elaborats de ferrers de diversos països.

Podeu obtenir més informació a l’Oficina virtual de turisme de Catalunya, Ask the Office.

Tipus d’esdeveniment Fira artesanal popular
Situació

Coordenades GPS X: 2.699481, Y: 42.198966
Adreça Carrer Major, 13
17850 Besalú
Telèfon 972 590 225
E-mail turisme@besalu.cat

Fira de la mel de Crespià, dissabte 27 i 28 de febrer

La Fira de la Mel de Crespià data de l’època medieval, ja que la ciutat era un dels principals productors de mel del país i un dels punts més importants d’exportació a altres països, com Itàlia.

Enguany, la cita és el cap de setmana del 24 al 25 de febrer, i hi podreu trobar l’autèntica mel de Crespià, la de milflors.

També hi haurà altres productes artesanals com embotits, formatges o vins.

Fira-2018 Crespià